Miljö

I vårt företag har vi länge tänkt miljö, det därför var det helt klart att vi skulle sträva mot att handla lokalt och ekologiskt när vi startade Axtorp Sun House. Det vi erbjuder (dig som gäst) vill vi kunna stå för och försöker i möjligaste mån servera svensk mat. Det som serveras tillagas från grunden i vårt eget kök, om inget annat anges.

Vår elkonsumtion
Från början fanns också tanken att minska vår höga elkonsumtion. Sommaren 2016 blev det verklighet. Genom en 450 m3 stor solcellsanläggning kan vi nu producera upp till 75 000 kWh/år. Det gör oss självförsörjande på el, helt fantastiskt.

 

 

 

 

 

 

Avfall/kompostering
I vårt kök sorterar vi allt avfall till återvinning. Kompost och matresterna får våra höns, vilket är mycket uppskattat.

Övriga miljösatsningar inom företaget utöver Axtorp Sun House
Från företagets start 1999 drivs ekologisk köttdjursproduktion, där djuren betar markerna runt gården. Under åren har även några hyresfastigheter förvärvats där vi jobbat mot hållbar uppvärmning samt installerat robotgräsklippare för minskade utsläpp. Våra traktorer och bilar körs på HVO, som är en diesel framtaget från bl. a. slaktavfall.